Training lichaamsbeleving

De training wordt gegeven door Gorry Cleven. Zij heeft deze training in 2011 ontwikkeld voor Salix, centrum voor eetstoornissen onderdeel van Apanta-GGZ te Veldhoven. De training is gebaseerd op de best practices zoals bekend binnen de psychomotorische, drama, beeldende therapie en de embodied cognition. Dit staat garant voor een goede verhouding tussen ervaringsgerichte interventies en het herkennen van cognities die in het lichaam opgeslagen zijn. Ruim drie jaar heeft zij deze training voor Salix verzorgd in groepen voor mensen met een anorexia nervosa, boulimia en mensen met eetbuien. Inmiddels is dit aanbod overgenomen door vaste medewerkers.

Centraal in de training staat de aandacht voor vaste patronen en belevingen. In contact met anderen,  jezelf en je omgeving. Vanaf je geboorte worden ervaringen in het lichaam opgeslagen, zonder dat hierbij al gedachtes aanwezig zijn. Naar aanleiding van gebeurtenissen ontwikkelen zich reactiepatronen. Deze patronen beïnvloeden het denken, voelen en handelen op dat moment en vaak ook later in je leven. In de training onderzoeken we vaste patronen en belevingen en krijg je handvaten om anders met situaties,  jezelf en anderen om te gaan.

Deze training wordt momenteel in kleine groepen en individueel aangeboden vanuit haar eigen praktijk. De training is bedoeld voor mensen met een angst, paniek, depressie of met weinig zelfwaardering en gebrek aan zelfvertrouwen.